Habitatge Ciutat de Granada

Un cop més, ens trobem amb un habitatge amb molt de potencial, però renovat per els antics propietaris en varies fases sense un criteri i eliminant elements originals de l’habitatge substituint-los per icones dels anys 70. Un clar exemple son les fusteries de fusta originals, amb tant de valor i que tan bé funcionarien tèrmicament, reemplaçades per finestres d’alumini amb vidre simple de color platejat.

Després d’enderrocar tots els falsos sostres, vàrem trobar unes precioses bigues de fusta originals que, tot i que es trobaven deformades i les vàrem tindre que reforçar amb bigues de ferro, deixaven a la vista la grandesa del treball manual.

La distribució quasi no es va canviar, simplement es varen ajuntar estances (que no tenien llum ni ventilació) per tal de, dotar a l’habitació  principal d’un vestidor, fer arribar la llum al despatx amb un gran finestral i juntar la sala menjador amb la cuina enderrocant un mur de càrrega. El canvi més impactant però, va ser al substituir tres petites finestres de façana posterior, per un gran finestral. Aquest finestral, que molt probablement en el seu origen ja existia, amagava molta llum natural i unes meravelloses vistes del mar i les torres Mapfre però sobretot, unes captivadores postes de sol.

Una vez más, nos encontramos con una vivienda con mucho potencial, pero renovada por los antiguos propietarios en varias fases sin un criterio y eliminando elementos originales de la vivienda sustituyéndolos por iconos de los años 70. Un claro ejemplo son las carpinterías de madera originales, con tanto valor y que tan bien funcionan térmicamente, reemplazandolas por ventanas de aluminio con vidrio simple de color plateado.

Tras derribar todos los falsos techos, encontramos unas preciosas vigas de madera originales que, aunque se encontraban deformadas y las tuvimos que reforzar con vigas de hierro, dejaban a la vista la grandeza del trabajo manual.

La distribución casi no se cambió, simplemente se juntaron estancias (que no tenían luz ni ventilación) para dotar, a la habitación principal de un vestidor, hacer llegar la luz al despacho con un gran ventanal y juntar la sala comedor con la cocina derribando una pared de carga. El cambio más impactante fue al sustituir tres pequeñas ventanas de fachada posterior, por un gran ventanal. Este ventanal, que muy probablemente en su origen ya existía, escondía mucha luz natural y unas maravillosas vistas del mar y las torres Mapfre pero sobre todo, unas cautivadoras puestas de sol.

Mar L Prat - Ciutat de Granada (2)Mar L Prat - Ciutat de Granada (4)Mar L Prat - Ciutat de Granada (6)Mar L Prat - Ciutat de Granada (8)

Mar L Prat - Ciutat de Granada (1)Mar L Prat - Ciutat de Granada (9)Mar L Prat - Ciutat de Granada (10)

Categorías: ViviendasEtiquetas: , , , ,

marlprat

Arquitecta técnica especializada en interiorismo y Master en Retail Design.