Loft Ramón Turró B2

Aquest projecte va sorgir com a segona part de Loft Ramón Turró B1 ja que mentre fèiem l’obra del primer, el segon va aparèixer en venda i els meus clients no van deixar escapar l’oportunitat. És un gran exemple de com amb els mateixos metres quadrats es poden fer un projecte i un pressupost completament diferents.

Així com en la primera, l’habitatge estava molt mal distribuïda, tenia molt poca llum natural i es trobava en un estat lamentable. Havia de ser un habitatge multifuncional ja que no teníem molt clar qui acabaria vivint-hi.

Este proyecto surgió como segunda parte de Loft Ramón Turró B1 ya que mientras hacíamos la obra del primero, el segundo apareció en venta y mis clientes no dejaron escapar la oportunidad. Es un gran ejemplo de cómo con los mismos metros cuadrados se pueden hacer un proyecto y un presupuesto completamente distintos.

Así cómo en la primera, la vivienda estaba muy mal distribuida, tenía muy poca luz natural y se encontraba en un estado lamentable. Debía ser una vivienda multifuncional ya que no teníamos muy claro quien acabaría viviendo en ella.

Mar L Prat - Loft Ramon Turro (15)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (8)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (5)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (4)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (3)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (12)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (6)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (7)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (9)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (10)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (11)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (1)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (14)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (2)
Mar L Prat - Loft Ramon Turro (13)

El projecte, en col·laboració amb les Arquitectes Sandy Brunner i Rut Martín, va ser dissenyat amb una clara preferència pels colors clars i acollidors que potenciaran la llum natural, combinats amb el ferro i la fusta, buscant un estil industrial.

Varem crear un gran portal de ferro i vidre protegit amb quatre porticons de fusta, recuperant l’antic arc i l’estètica pròpia del Poblenou, dotant de molta més llum la zona davantera. A més les seves múltiples posicions ofereixen un ventall de llum i intimitat segons l’ocasió.

L’habitatge ofereix una distribució fluïda amb un primer espai amb doble alçada, on trobem un rebedor amb gran emmagatzematge, una cuina de línies minimalistes que trenca amb toc rústic gràcies a les rajoles manuals típiques de 1900 i un ampli menjador on poder gaudir de llargues sopars amb amics.

Dos esglaons per sota trobem una acollidora sala amb una paret panelada que amaga les portes d’un rebost i un bany. Els banys es van dissenyar amb rajoles hidràuliques creades especialment per a aquest projecte i fabricades manualment, una a una. Es va cuidar amb molta cura la llum potenciant la longitud i dissimulant la curta alçada i es van triar colors vius per alegrar les úniques habitacions de la casa sense llum natural.

L’escala, peça clau del projecte, es dissenya de ferro i fusta i forma un joc geomètric de plens i buits concloent en tauleta al costat del sofà. Les habitacions ventilen a un pati d’inspiració japonesa on s’ha potenciat el blanc per rebotar al màxim la llum natural i així il·luminar les estances. A la nit, dues llums banyen la paret blanca per crear una atmosfera màgica. Hi trobem també un volum de fusta que alberga el safareig i remata en una gran jardinera.

En planta altell, una gran habitació oberta al doble espai, amb vestidor i bany propi, fa de habitació de convidats o de despatx, on una llarga taula fa igualment de barana. Finalment trobem una agradable galeria i una gran terrassa on passar les nits d’estiu.

El proyecto, en colaboración con las Arquitectas Sandy Brunner y Rut Martín, fue diseñado con una clara preferencia por los colores claros y acogedores que potenciaran la luz natural, combinados con el hierro y la madera, buscando un estilo industrial.

Creamos un gran portal de hierro y vidrio protegido con cuatro porticones de madera , recuperamos el antiguo arco, recuperando la estética propia del Poblenou y dotando de mucha más luz la zona delantera. Además sus múltiples posiciones ofrecen un abanico de luz e intimidad según la ocasión.

La vivienda ofrece una distribución fluida con un primer espacio con doble altura, donde encontramos un recibidor con gran almacenaje, una cocina de líneas minimalistas que rompe con toque rústico gracias a las baldosas manuales típicas de 1900 y un amplio comedor donde poder disfrutar de largas cenas con amigos.

Dos peldaños por debajo encontramos un acogedor salón con una pared panelada que esconde las puertas de una despensa y un baño. Los baños se diseñaron con baldosas hidráulicas creadas especialmente para este proyecto y fabricadas de forma manual, una a una. Se cuidó con mucho mimo la luz potenciando la longitud y disimulando corta altura y se eligieron colores vivos para alegrar las únicas habitaciones de la casa sin luz natural.

La escalera, pieza clave del proyecto, se diseña de hierro y madera y forma un juego geométrico de llenos y vacíos concluyendo en mesita junto al sofá. Las habitaciones ventilan a un patio de inspiración japonesa donde se ha potenciado el blanco para rebotar al máximo la luz natural y así iluminar las estancias. Por la noche, dos luces bañan la pared blanca para crear una atmósfera mágica. En él encontramos también un volumen de madera que alberga el lavadero y remata en una gran jardinera.

En planta altillo, una gran habitación abierta al doble espacio, con vestidor y baño propio, hace las veces de habitación de invitados o de despacho, donde una larga mesa hace igualmente de barandilla. Finalmente encontramos una agradable galería y una gran terraza donde pasar las noches de verano.

Categorías: ViviendasEtiquetas: , , , , , , , ,

marlprat

Arquitecta técnica especializada en interiorismo y Master en Retail Design.