Habitatge Unifamiliar Carlota de Mena

Aquest projecte va suposar un gran i maravellós repte. La casa, molt bruta i oblidada, auto construïda en varies fases, no complia amb les mesures mínimes i tenia totes les obertures a la façana amb menys llum natural. La proposta, després d’un gran enderroc, es va basar en dotar a l’habitatge d’una escala de ferro central, que al mateix temps servia com a pati de llums i ventilació. A més, es van obrir grans finestrals a la façana contraria i es va redistribuir per tal d’eliminar molts espais perduts.

A planta baixa trobem una gran cuina menjador on rebre constants visites de familiars i amics, separada per un volum central on se situa l’escala, el bany i un armari rebedor. Al costat contrari trobem la sala. A planta primera, dues habitacions dobles i un bany. I a planta altell un estudi i una fantàstica terrassa amb barbacoa i un armari exterior amb el safareig.

Les ceràmiques dels banys i la cuina, així com molts dels mobles, varen ser dissenyats especialment per aquest habitatge. Tant la cuina com els mobles dels banys, són 10cm més alts del normal, atès que els clients són molt alts.

Este proyecto supuso un gran y maravilloso reto. La casa, muy sucia y olvidada, auto construida en varias fases, no cumplía con las medidas mínimas y tenía todas las aberturas en la fachada con menos luz natural. La propuesta, tras un gran derribo, se basó en dotar a la vivienda de una escalera de hierro central, que al mismo tiempo servía como patio de luces y ventilación. Además, se abrieron grandes ventanales en la fachada contraria y se redistribuyó para eliminar muchos espacios perdidos.

En planta baja encontramos una gran cocina comedor para recibir constantes visitas de familiares y amigos, separada por un volumen central donde se sitúa la escalera, el baño y un armario recibidor. En el lado contrario encontramos la sala. En planta primera, dos habitaciones dobles y un baño. Y en la planta altillo un estudio y una fantástica terraza con barbacoa y un armario exterior con lavadero.

Las cerámicas de los baños y la cocina, así como muchos de los muebles, fueron diseñados especialmente para esta vivienda. Tanto la cocina como los muebles de los baños, son 10cm más altos de lo normal, dado que los clientes son muy altos.

Mar L Prat - Carlota de mena (1)Mar L Prat - Carlota de mena (15)Mar L Prat - Carlota de mena (13)Mar L Prat - Carlota de mena (12)Mar L Prat - Carlota de mena (10)Mar L Prat - Carlota de mena (9)Mar L Prat - Carlota de mena (8)Mar L Prat - Carlota de mena (7)Mar L Prat - Carlota de mena (5)Mar L Prat - Carlota de mena (2)Mar L Prat - Carlota de mena (3)

 

Categorías: ViviendasEtiquetas: , , , , , ,

marlprat

Arquitecta técnica especializada en interiorismo y Master en Retail Design.